(097) 3411-062
(050) 260-6262
(063) 6430-062
(067) 382-62-62

[новини міста] Рагу з баклажанами, кабачками та грибами в сирному соусі

Немає нічого простішого, ніж приготування рагу... А щоб страва заграла новими смаковими барвами й змінила зовнішній вигляд, достатньо іноді міняти рецептурні компоненти, вид нарізки та способи теплової обробки. Я прихильниця здорового способу харчування, тому раніше овочі для рагу ніколи не обсмажувала окремо. Проте, коли баклажани та кабачки злегка «підзолотити», то страва виходить набагато смачнішою. А щоб зменшити шкідливість, я скоротила до мінімуму кількість олії і готувала овочі у сковорідці ВОК (вона швидко прогрівається завдяки конусоподібній формі й всі продукти в ній смажаться практично миттєво навіть без олії).

Інгредієнти:

2 баклажана,

2 маленьких кабачка,

1 велика цибулина,

250 мл вершків (10-15% жирність),

2 зубки часнику,

сіль, перець чорний мелений,

100 г грибів (у мене лісові – білі, підберезовики, але можна й печериці),

50 мл сметани,

2 плавлені сирки,

дрібка цукру,

мускатний горіх.

Приготування:

Баклажани нарізати кубиками й посолити.

Залишити на 15 хвилин, щоб відійшла гіркота. Потім помити під проточною водою й відтиснути. Підсмажити на олії до рум’яної скоринки.

Цибулю нарізати півкільцями й додати до баклажанів.

Тушкувати разом до прозорості цибулі. Окремо підсмажити на олії гриби (лісові потрібно попередньо відварити, печериці – достатньо лише помити). Додати сметану й готувати до готовності.

Кабачки нарізати крупними кубиками.

Також підсмажити на олії.

Коли вони зарум’яніють, додати подрібнений часник й перемішати.

З’єднати всі інгредієнти в одному сотейнику й обережно перемішати.

Влити в сковорідку вершки й натерти плавлений сирок.

Посолити та поперчити, присмачити дрібкою цукру та мускатним горіхом. Вогонь зменшити до мінімуму й готувати рагу доти, поки не розплавиться весь сир, періодично помішуючи.

Подавати страву можна як гарячою, так і холодною.

Посипати свіжою зеленню.

 

Поділитися в соціальній мережі:

Опубликовать в Google Plus
На верх :)На верх :)