(097) 3411-062 (050) 260-6262 (063) 6430-062 (067) 382-62-62

[новини міста] Картопля в беконовій одежинці

Картопля, запечена зі скибочками бекону — це просто, швидко й неймовірно смачно! Цю ідею я знайшла у книзі «Сто рецептів страв із картоплі» й трішки модернізувала її під себе... Результат потішив, адже таку бюджетну страву можна сміливо поставити на святковий стіл, а також приготувати на сімейний обід. Головне, що вона ситна, ароматна й оригінальна.

Інгредієнти:
10 середніх картоплин, 15-20 смужок бекону (у мене копчена грудинка).
Для соусу: 50 г вершкового масла, 1 ст. л. борошна, 1/4 л бульйону (в моїй морозильній камері завжди є заморожені кубики бульйону, які дуже легко приготувати про запас), 100 г сметани, сіль, перець, сік половинки лимона.

Приготування:
Картоплю ретельно помити й відварити в мундирі. Трохи охолодити, почистити від шкірки. Загорнути кожну картоплину в дві смужки бекону (можна закріпити їх зубочистками). Скласти у форму й поставити запікатися в розігріту до 200ºС духовку на 10 хвилин.


Поки картопелька запікається, приготувати соус: в каструлі з товстим дном розігріти вершкове масло, додати борошно, потім обережно, щоб не вийшло грудочок, влити бульйон (я спочатку його розтопила у мікрохвильовці) й дати закипіти. Зняти з плити, додати сметану, сіль, перець, лимонний сік, перемішати. Залити цим соусом картоплю.

Відправити деко в духовку ще на 10-15 хвилин.

Готову страву посипати свіжою зеленню.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: для гостей дуже зручно подавати цю страву у блюді з підігрівом на свічках, яке носить назву "марміт". Так картопелька весь час буде гарячою, та й виглядає у ній така проста страва ефектно та романтично. Зубочистки можна й не виймати, лише не забудьте попередити про їх наявність своїх співтрапезників