(097) 3411-062 (050) 260-6262 (063) 6430-062 (067) 382-62-62

[новини міста] СВЯТКУЄМО МАСЛЯНУ: Млинці з карамелізованими яблуками і сирним кремом

Неймовірно смачні млинці з такою ніжною і ароматною начинкою, що вона нікого не залишить байдужим! Поєднання тонких ноток лимона й кориці творить дива і слинка виділяється уже в процесі приготування.

Інгредієнти:

Тонкі млинці, приготовані за улюбленим рецептом (я рекомендую скористатися: «Ідеальний рецепт тонких млинців для фарширування»),

Для начинки:

3 солодких яблука,

1 ст... л. лимонного соку,

1 ч. л. кориці,

2 ст. л. вершкового масла,

2 ст. л. меду (або цукру),

2 ст. л. червоного напівсолодкого вина,

лимонна цедра,

2 солодких ванільних сирка,

1-2 ст. л. густої жирної сметани

Приготування:

Спекти млинці й дати їм повністю охолонути.

Для начинки: яблука почистити, нарізати кубиками. Масло розтопити з цукром і нагрівати (не мішаючи!) доти, поки суміш не стане карамельного кольору. Додати яблука і корицю, трішки протушкувати. Влити вино, лимонний сік, притрусити цедрою лимона. Обсмажувати 5-6 хвилин (рідина має трішки випаруватися). Яблучну начинку повністю охолодити.

В блендері збити ванільні сирки та сметану до однорідності.

Змішати обидві начинки.

На кожен млинець щедро викладати сирно-яблочну суміш по всій поверхні.

Згорнути рулетиком (начинка буде спочатку трішки рідкуватою, але в холодильнику застигне).

Скласти млинці у каструльку чи миску й поставити в холодильник на декілька годин, щоб сирна маса трішки схопилася.

При подачі нарізати млинці навскоси й полити карамельним топінгом.

Можна прикрасити ягідками чи листочками м’яти.